Make your own free website on Tripod.com

Компании

http://www.emagic.de - еден од водечките производители за музички софтвер и хардвер.
http://www.steinberg.net - верувам добро познат за вас.
http://www.cakewalk.com - еден од трите најдобри производители за секвенцери.
http://www.bitheadz.com
- одлични софтверски синтисајзери.
http://www.creative.com
http://www.synthmuseum.com/ - интересни слики за историјата на синтисајзерите.

Музички портали за помош и сл.

http://www.synthedit.com - луѓе што да ви кажам за странава, навистина нешто интересно. Благодарам Огнен Генчев
http://www.vstcentral.com - листа на бесплатни plug-in-ови
http://www.tweakheadz.com/ - одлични аудио упатства.
http://www.bentdesign.com/chill/dx/dex.htm - трикови за ACID корисниците.
http://www.musicremedy.com - медицина за вашите музички потреби.
http://www.musicware.dial.pipex.com - страница посветена на бесплатните музички програми.
http://www.dancetech.com
http://www.sblive.com/experience/music/sfbasics.html
http://www.hammersound.com
http://www.musicsearch.com
http://www.markwrite.com/vsp/
http://www.maz-sound.com
http://www.synthzone.com/
http://www.kvr-vst.com/index.php - за тие што користат VST инструменти верувам дека многу ќе им се допадне.
http://www.prorec.com - страна за професионално компонирање и аудио продукција.
http://www.computersandmusic.com - самото име кажува.
http://www.musictheory.halifax.ns.ca/- теорија на музиката (зборуваат искусни композитори и аранжери).
http://www.harmony-central.com/- тука можете да најдете најразлични препораки за хардвер, а подетално за гитари, како и секојдневни трикови за правење музика.
http://web1.hamilton.edu/javamusic/ - како за својата веб страна да спремите музика.
http://www.intermusic.co.uk - посетете ја одлична страна.

Страни кои се извор за секакви семплови што ќе ви затребаат

http://www.samplecity.net - многу бесплатни семплови.
http://www.acidplanet.com - Корисничка страна на ACID секвенцерот. Проверувајте го неделниот 8 pack (бесплатни сепмлови++++).
http://www.samplenet.co.uk - семплови.
http://www.analoguesamples.com - страна на која ќе најдете семплови од ритам машини и инструменти од најразличен 'калибар'.
http://www.samplearena.com/ - семплови.

http://www.soundfonts.com

Форуми - страни кои мислам дека се единствено решение доколку имате некој проблем

http://www.cubase.net - ако не сте го посетиле до сега ова е корисничката страна на Steinberg корисниците. Изобилува со многу упатства, некои трикови како и форум.
http://pub3.ezboard.com/blogicaudiofaq - Форумите се интересни зошто можете да научите многу работи од нив. Ова е еден од многуте форуми на Logic Audio корисниците кои е полн со секакви информации. Поставеното прашање мислам дека брзо ќе ви биде одговорено.
http://www.audioforums.com - Што ви кажам за него. Старната е преполна со форуми од хардверски и софтверски вид. Сите форуми се распледелени по производител. Патем има и форуми кои опфаќаат пошироки теми како MIDI (се околу него) итн.

©Packi 2003 packi@freemail.com.mk